Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 19:17

Осипенківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

12:27
ММО

 

     31 жовтня 2018 року на базі Осипенківської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися  засідання ММО вчителів природничого циклу, філологічно-гуманітарного циклу, початкової ланки, класних керівників, керівників гуртків та практичних психологів.

     На  спільному засіданні обговорювалась проблема наступності теорії В.О. Сухомлинського від 60-70-х років ХХ століття до сьогодення. Тема   « Інноваційні аспекти педагогічної системи В.О. Сухомлинського в світлі реформи Нової української школи », яку презентувала присутнім заступник директора з НР Осипенківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Новосела Т.А., зацікавила присутніх гостротою піднятих питань навчання та виховання.

     Після загальної зустрічі пройшли секційні засідання. Так, в роботі ММО  класних керівників, керівників гуртків позашкільних закладів,вихователів ГПД  та практичних психологів розглядалась тема « Система роботи школи з регулювання  міжособистісних стосунків в учнівських колективах ». Виступили: Гальченко Л.О, заступник директора з НВР Осипенківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, з питання «Превентивного виховання комплексного цілеспрямованого впливу на особистість»; Бочковий Є.О, практичний психолог Новопетрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, висвітлив проблему формування позитивного мікроклімату в учнівському середовищі; Новосела О.В, заступник директора ДЮКФП, підняв проблему позаурочної діяльності з точки зору виховного розвитку учня; Шайда К.І практичний психолог Осипенківської ЗОШ І-ІІІ ступенів виступила з актуальної теми булінгу в закладах освіти.

    

І на завершення зустрічі відбувся тренінг « Спілкування у конфлікті», який провели керівники ММО Гальченко Л.О. та Шайда К.І.

    

     Засідання ММО вчителів англійської мови, російської мови та зарубіжної літератури пройшло у формі круглого столу, де аспекти педагогічної системи Сухомлинського розглядалися в двох напрямках:

  • розвиток мовлення як засіб формування комунікативних компетентностей сучасного школяра;
  • духовна складова вчення В.О. Сухомлинського і сучасна школа.

     З питання методичного репозитарію віртуальних об’єднань вчителів англійської, російської та зарубіжної літератури виступили  Новосела Т.А. та Харченко Ю.Ю. Йшлося також про результати шкільних олімпіад з  англійської мови, російської мови та літератури, про підготовку до наступного етапу, про творчі конкурси ЗОІППО, самоосвіту вчителя ( методичні рекомендації щодо семінарів , вебінарів, науково-практичних конференцій тощо).

                                                                                          

     Новосела Т.А демонструє елементи арт-терапії в якості асоціативної смартзарядки на уроці літератури.

     Засідання ММО вчителів природничого циклу відбулося  з теми «Діяльнісний підхід як необхідна умова розвитку умінь і навичок учня, застосування здобутих знань у практичних ситуаціях, пошуку шляхів інтеграції до соціокультурного серидовища».  Виступили Тарасенко Т.А.,  керівник ММО Осипенківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, з питання «Формування картографічної компетентності в учнів»;  Гаденко В.М., вчитель Осипенківської ЗОШ І-ІІІ ступенів яка звернула увагу на прийоми розвитку критичного мислення; Іванюта Л.В., вчитель географії Червонопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів, повідомила про використання краєзнавчих матеріалів як засобу діяльнісного підходу в формуванні предметних компетентностей; Водоп’янова О.І., вчитель географії Бердянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, зробила  огляд   публікацій у фахових електронних та друкованих виданнях.   

     На засіданні ММО української мови і літератури та вчителів історії , слухали виступ керівника ММО Байбари З.М., вчителя методиста Новопетрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів з теми «Методи і прийоми роботи з обдарованими учнями». Зіна Миколаївна щедро ділилася своїми напрацюваннями, давала корисні поради. Цікавим був виступ Буркут І.О., вчителя Червонопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка демонструвала застосування презентацій під час вивчення української мови. Жваві обговорення планів і перспектив залишили позитивне враження.  

  •  

 

 

Переглядів: 310 | Додав: Svetlyachok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024